Restaurant Skovbakken, Odense

16. aug. 2016

Restaurant Skovbakken, Odense

Sdr. Boulevard 314
5000 Odense C
Tlf. 66 12 11 77
 
August 2016
 

En aften på Brasseriet

Restaurant Skovbakken, Odense ligger placeret lige ved Odense Zoo – og hvem har ikke været til
selskab i disse hyggelige og smukke lokaler. Dem der kan huske langt tilbage kan sikkert
også huske, at det var her, man hørte de store og berømte orkestre tilbage i 70’erne.

Denne aften er det dog hverken selskab eller koncert vi skal til, men en hyggelig aften i restauranten med udsigt til den flotte terrasse og et view ud over Odense Zoo.
Vi skal nyde ”En aften i Brasseriet” – et koncept, som her i sommerperioden er kogt ned til at være to aftener om måneden. Til gengæld holder Skovbakken frokoståbent, hvor de klassiske danske frokostretter kan nydes på terrassen, når vejret tillader det. Til efteråret vil Brasseriet igen holde åbent torsdag og
fredag aften.

Varm velkomst og service

Der bliver lagt ud med et glas Cava, Castellblanc extra Brut og en fin, lille bakke med ”chips” af ristet skind fra laks, artiskok og ramsløg. Rigtig lækkert, en ny oplevelse og en lovende optakt til aftenen.
Vi blev vartet godt op af et par søde unge tjenere og også Skovbakkens værtinde Birgit Knudsen var omkring os. Næste appetizer var en rulle af pandekage fyldt med rødspættepuré med persille, senneps vinagrette og sæsonens sidste asparges.

Forretten var en flot anrettet rejebisque med fjordrejer på græskar og med lækkert hjemmebagt brød. Til forretten blev serveret en helt fantastisk hvidvin, Weissburgunder 2013, Flonheim fra Patrick Kampf. En vin som godt må finde plads på vores private lager til lune sommeraftener på terrassen.
Vores unge tjener vidste tydeligt, hvad han snakkede om, og vi fik beskrevet alt om vine og mad med stort engagement. En sådan betjening er virkelig prikken over i’et på en dejlig aften.

Hyggelig atmosfære

Vi var rigtig godt tilpas og nød omgivelserne, hvor efterhånden flere gæster havde indfundet sig. Ret mange faktisk på sådan en onsdag aften sidst i juni. Et selskab havde taget turen ud til restauranten med Aafartens både – en rigtig god idé, som man bør notere sig.
Hovedretten blev serveret – kalvefilet med unghane, Pom Rösti garneret med en flot stribe af sagogryn rørt med fynsk rygeost og friske sommerkantareller samt løg og ærter. Vinen var en dejlig kølig Pinot Noir fra Philippe Charlopin 2013.

Mætheden havde absolut indfundet sig, men på den behagelige måde. Vi nød omgivelserne og atmosfæren mens snakken gik lystigt. Skovbakkens anden indehaver, kok Lars Knudsen, kom også forbi vores bord til en snak om den fynske verdenssituation inden for restaurationsbranchen. Vi benyttede lejligheden til at rose den lækre menu. Og det endda inden vi havde set desserten. At Lars Knudsen også er uddannet
chokolatier var vi ikke i tvivl om. Desserten var bygget op med rød chokolade og pyntet med små strimler og et rør af mørk chokolade. Under den røde chokolade lå en rød budding af karamel og bær på en bund af sandkage. Dertil hjemmelavet is pyntet med friske jordbær og hindbær. En fryd for øjet – og for smagssanserne.

Oplevelser for alle sanser

Men oplevelserne var ikke forbi endnu. Vi skulle have kaffe og the – serveret på en måde, som i den grad gjorde det til en oplevelse. Vores kvindelige unge tjener rullede et bord ind og så kom lugtesansen i brug. Vi duftede til kaffebønner og theblandinger, så vi selv kunne vælge den, der passede os bedst.
Og tilberedningen var et helt kunststykke. Serveret med et stykke brownie med total dyb smag af mørk, mørk chokolade. Himmerigsmundfulde for den søde tand. Og et sødt punktum for en helt fantastisk aften.

 

Anmeldelse fra BusinessNYT nr. 2, 2016