Månedens opskrift maj 2015

Månedens opskrift, maj 2015, Spis på Fyn, se alle opskrifter i gourmetbloggen

fjordreje suppe serveres med godt brød

Sæson for fjordrejer

Du kan lave denne lækre fjordreje suppe og indkøbe direkte til at lave den. Men du kan også lave den på rester. Hvis I har pillet fjordrejer – så gem skallerne, frys dem eventuelt ned til senere brug.

Fjordreje suppe

  • 3/4 kg levende fjordrejer
  • 250 g grønne asparges
  • 1 løg
  • Persille kviste
  • 1 spsk. smør
  • 2 dl. piskefløde
  • 5 dl. hønsebouillon

Fremgangsmåde

Rejerne koges i rigeligt vand. Lad rejerne stå og trække i vandet 1-2 minutter og skyl dem i koldt vand. Drys let med salt og lad dem afkøle.

Pil rejerne og sæt dem til side. Gem skallerne.

Skyl de grønne asparges og knæk den nederste del af – gem dem. Snit hovederne af og resten af stilken i ca 1 cm. Blancheres i 1 dl. letsaltet vand i 3 minutter. Gem kogevandet.

Svits rejeskallerne med smør, kom løg skåret i tynde både, asparges bundene og persille ved. Tilsæt bouillon og aspargesvandet. Kog i 20 minutter under låg. Si fyldet fra og kog fonden ned til 5 dl. Kog derefter igennem sammen med fløden.

Tilsæt rejer og asparges og varm igennem til den begynder at koge. Pynt suppen med pillede rejer og aspargeshoveder.

Fjordreje suppe serveres med godt brød.