Jordbærmarmelade med Balsamico

2. jul. 2017

Jordbærmarmelade med Balsamico

Sæson for jordbær –

Jordbærmarmelade med Balsamico

Jordbærrene er modne, og lige nu kan de købes billigt. Der er altså god grund til, at lave et par glas marmelade, så jordbærsmagen kan nyde længe endnu.

Jordbærmarmelade med Balsamico

Du skal bruge:

500 g jordbær, 4-5 spsk balsamicoeddike, 500 g rørsukker, evt. Melatin, Atamon til skylning af glas.

Rens jordbærrene og halver dem. Bærrene lægges i en gryde, drysses med sukker og dryppes med Balsamico.

Vend forsigtig bærrene rundt og lade dem trække i godt en time. Vend bærrene et par gange i løbet af trækketiden.

Varm derefter bærrene langsomt op og lad dem simre svagt i 10-15 minutter.

Hvis du ønsker, at bruge Melantin (det kan være en god ide) – så følg anvisningen på posen. Bruger du blå Melantin, kan du med fordel spare på sukkeret. Balsamico eddike evner at gøre jodbærsmagen kraftigere, så der er ingen grund til at bruge for meget sukker.

Kog marmeladen yderligere når Melatinen er tilsat (som anvist på posen).

Hæld marmeladen på skoldede glas, skyllet med atamon og luk glassene med det samme.

Det er barndommens minder på glas – smagen af sommer. Og selvgjort er velgjort!