Øllets dag

9982187-node-image-upload-alelogojpg

 

Øllets Dag er en årligt tilbagevendende begivenhed, som altid foregår første lørdag i september.

Mange små bryggerier er de seneste år dukket op rundt om i Danmark. I dag er en øl ikke bare en pilsner fra et af de store bryggerier. Specialøl er populære som aldrig før og mange går op i ølsmagninger og kendskab til øl, humletyper og bryggemetoder i stil med vinentusiasterne.

At kombinere finere retter med den helt rigtige øl, er der også gået sport i. Fra 2015 kan tjenere endda tage en ølsummelier uddannelse, så restaurantionsgæsterne kan få den rigtige vejledning, når de vælger på menukortet.

Øllets dag er derfor også meget velbesøgt – og hyggeligt er det, at møde alle slags mennesker rundt om i byerne med et smageglas i hånden.

Ølentusiasterne indstiftede ØLLETS DAG i 2003.

Formålet med Øllets Dag er at få fokus på øl og ølkultur og få hele landet til at syde med øl-aktiviteter.
I stigende grad er det lykkedes lokalafdelingerne at gennemføre større udadvendte aktiviteter op til og på Øllets Dag, ofte i samarbejde med lokale restauranter, specialforretninger m.fl.