Årets kok

3. apr. 2017

Årets kok 2017

Årets kok – Danmarksmesterskabet for professionelle kokke afholdtes den 21. marts 2017 på Hotel- & Restaurantskolen i København.

Vinder 2017 blev Peter Yung Worth Jacobsen fra Restaurant Kanalen.

Resultat 2017

  1. Årets guldmedalje: Peter Yung Worth Jacobsen fra Restaurant Kanalen.
  2. Årets sølvmedalje gik til Nikolaj Schmidt Skadborg fra Restaurant Sletten i Humlebæk.
  3. Årets bronzemedalje gik til Dennis Bang Carlsen fra Restaurant Bühlmann i Aalborg.

Årets Kok 2016

Kokkekonkurrencen afholdtes i 2016 i Herning Messecenter den 6. marts.

Mikkel Laursen fra restaurant Mellemrum i Aarhus løb med sejren og titlen som ‘Årets Kok’ 2016.

Resultat 2016

  1. Årets guldmedalje: Mikkel Laursen fra restaurant Mellemrum i Aarhus.
  2. Årets sølvmedalje: Magnus Mondrup Knudsen fra Formel B.
  3. Årets tredjeplads: Rasmus Kofoed Sørensen fra Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Årets Kok 2015

Årets Kok 2015 blev Lasse Starup Petersen fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia.

Vindermenuen lød på rødtunge, højreb stegt på ben og sorbet lavet på solbærgrene – en 3 retters menu på basis af råvarer, der kun til dels var kendt af finalisterne på forhånd.

Lasse er 24 år og udlært fra Fakkelgården i Sønderjylland.

Vindere af kokkekonkurrencen “Årets Kok”

Titlen gik til

2017, Peter Yung Worth Jacobsen, Restaurant Kanalen
2016, Mikkel Laursen, Restaurant Mellemrum
2015, Lasse Starup Petersen, Restaurant Ti Trin Ned
2014, Morten Falk, Kadeau
2013, Michael Pedersen,
2012, Daniel Kruse, Stammershalle Badehotel
2011, Mette Hvarre Gassner, Restaurant Ti Trin Ned
2010, Tommy Friis, Molskroen
2009, Kenneth Hansen, Restaurant Liga
2008, Allan Poulsen, Ruths Hotel
2007, Ronny Emborg, Restaurant Geranium
2006, Thorsten J. Schmidt, Malling og Schmidt
2005, Torsten Vildgaard, Restaurant Extra
2004, Søren Ledet, Geranium
2003, Rasmus Kofod, Geranium
2002, Rasmus Kjær
2001, Thomas Herman Pedersen, Herman i Tivoli
2000, Thomas Pasfall, Munkebo Kro
1999, Jesper Koch, Kocheriet
1998, Rasmus Grønbech
1997, Kim Bjeverskov
1996, Morten Nielsen
1995, Jacob Oubæk
1994, Rene Bolvig
1993, Claus Seest Dam
1992, Jens Heding

Hvad er årets kok

Årets Kok er Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og årets begivenhed i den gastronomiske verden.

Finalisterne bedømmes af et panel af professionelle kokke.

Konkurrencen har været afviklet siden 1992.

Årets tjener

Konkurrencen “Årets tjener” afvikles ligeledes hvert år – læs mere om årets tjener her.